lördag 8 december 2007

akta er för främmat!



Inga moskéer i Sverige
" dels är moskéer främmande, de passar inte in i sverige, det är väldigt österländskt"
Det var nog det värsta argumentet jag någonsin hört. Det är för främmat.
Sen när är det som är främmat något vi ska passa oss för? Ska vi leva i ett insnöat samhälle där vi bara beblandar oss med det vi känner till och ser som ofrämmat?
Ok, då ska vi aldrig mer äta mat som kommer från andra kulturer.. det är ju en främmande smak som vanlig svennson kanske inte äter hemma.
Vi ska inte läsa böcker skrivna av utländska författare, hans värderingar och tankar är ju främmande för en svensk. AKTA! du kanske får en annan insyn på en annan människas liv, en människa som inte är som DU!
Alla människor som är österländska då? Ska alla passa sig för oss? Vi är ju så främmande, AKTA! Vi kanske gör er obekväma med vår närvaro.
" Där moskéer byggs, därifrån flyttar svenskar ut och muslimer in, vi får ett segregerat samhälle, o det är inte bra"
WAIT! så det finns inga andra segregerade platser i Sverige som kanske borde lösas innan vi pratar om vilken effekt en moské skulle få?
Kanske vill muslimer bara ha en böneplats, där de kan be sina fem böner. Nej, nej, eftersom det finns en moské så kommer självklart ALLA muslimer kriga för att få bo så nära moskén som möjligt.
Alla andra moskéer som redan finns i Sverige då? Varför har ingen segregering skett på dessa platser? Här i uppsala finns en moské och runt den bor det alla sorters människor, men det räknas ju såklart inte. Stackars uppsala bor som måste bo kring denna moské, de måste ju verkligen känna sig så hotade.
DET ÄR EN BYGGNAD! Hur kan detta vara så främmat? De flesta människor vet trots allt vad en moské är. De kanske inte alls tycker att det är något främmat utan tänker " Aha, en moské"

Nä, allvarligt. Jag vill låsa in honom någonstans och fråga honom om han verkligen är så korkad, eller om någon har tvingat honom att spela pajas i tv.

Inga kommentarer: